Heathertoes concert 2013.04.06. Istanbul

TRansmit// sunar: EXPERIMENTAL WORKSHOP #1
Audrey Chen ( almanya / abd)
Hubert Heathertoes ( yeni zelanda )
Batur Sönmez ( türkiye )
+
Özel sürpriz konuk

AUDREY CHEN: 1976 yılında Chicago yakınlarında doğmuş, Çinli-Amerikalı müzisyendir. Çello, ses ve analog elekronik aletler kullanan Chen ‘in çalışmalarında, kendine özgü derin bir öyküsel anlatım vardır. Onun müğinin büyük bileşenini doğaçlama ve kendi aşırı kişisel yaklaşımı oluşturur. Chen ‘in müzikal üretimi, analog synthesizerın çeşitli kombinasyonları ile geleneksel ve yenilikçi teknikle kullanılan çello ve sesin birleşimi olarak tanımlanır. Sanatçı , kendi solo projelerinin yanı sıra, Phil Minton, Tetuzi Akiyama, Tomomi Adachi, Matana Roberts, Elliott Sharp, Aki Onda, Phill Niblock, vb. bir çok sanatçı ile ortak çalışmalara imza atmıştır. Avrupa, Asya ve Amerika ‘da bir çok konserler vermiştir.
www.audreychen.com

HUBERT HEATHERTOES: Hubert Heathertoes, pek çok farklı alanda çalışan, disiplinler arası bir sanatçıdır. Sanatçının çalışmaları, transandantal ve ruhsal doğa olaylarının moleküler dönüşüm süreçleri, reenkarnasyon, rüya deneyimleri, bizi çevreleyen geniş absürd durumlar üzerine yoğunlaşmıştır. Bir dilbilimci olarak, gramer becerisini de kullanan sanatçı, tam olarak açık olmayan sürprizler ve duyumsal yabancılaşmayla, müziğe yaklaşır. 2002 yılından beri Astipalea Records adı altında, bir takım müzikal projelere yön vermektedir.
Heathertoes’ un müziği, saha kayıtları/ noise/ drone müzik kompozisyonlarından oluşmaktadır.
www.soundcloud.com/heathertoes

BATUR SÖNMEZ: Çağdaş müzik ve sanat çalışmalarına, 1998 yılında başlayan, Batur Sönmez, deneysel, elektronik, endüstriyel, noise müzik alanında yaptığı çalışmalarla, tüm dünyada tanındı.Japonya'dan İspanya'ya, Rusya'dan Lübnan'a, dünyanın bir çok ülkesinde çeşitli festival ve konserlere katıldı. Bir çok farklı müzik projesi yanında, multimedya, görsel-işitsel, ses ve video sanatı çalışmalarıda olan, Sönmez, son yıllardaki, yeni deneysel, elektronik, avant-garde müzik projelerini, kendi adı altında sürdürmektedir. Sanatçı, bu yıl 15. müzik ve sanat yılını kutlamaktadır.
www.facebook.com/batursonmezofficial


TRansmit// presents: EXPERIMENTAL WORKSHOP #1
Audrey Chen ( germany / usa )
Hubert Heathertoes ( new zealand )
Batur Sönmez ( turkey )
+
Special surprise guest

AUDREY CHEN: Chinese-American musician who was born outside of Chicago in 1976. Now, using the cello, voice and analog electronics, Chen’s work delves deeply into her own version of narrative and non-linear storytelling. A large component of her music is improvised and her approach to this is extremely personal and visceral. Her playing explores the combination and layering of a homemade analog synthesizer, preparations and traditional and extended techniques in both the voice and cello. Recently, her primary focus has been her solo project but she is also involved in many various collaborations with Phil Minton, Tetuzi Akiyama, Tomomi Adachi, Matana Roberts, Elliott Sharp, Aki Onda, Phill Niblock, etc. Chen has performed in Europe, Russia, Australia, New Zealand, China, Japan, Taiwan, Brazil, Canada and the USA.
www.audreychen.com

HUBERT HEATHERTOES: Interdisciplinary artist revolving around many different media. His work although trying to capture different areas of interest focuses on the experiences of transcendental and spiritual nature according to the motto about ever happening transformation in terms of molecular processes, reincarnation, oneironautical dream experience, vast terrain of absurdity that surrounds us. As a linguist he approaches music and other media with grammatical dexterity of incomprehensive surprises and disastrous dychotomy between autistic alienation and the idiom of overexpresiveness. Since 2002 he manages Astipalea Records.
www.soundcloud.com/heathertoes

BATUR SÖNMEZ: Batur Sönmez began his contemporary music and art works in 1998. In following years, He became known all over the world with his experimental, electronic, industrial, noise music projects. From Japan to Spain and from Russia to Lebanon, He participated in various festivals and concerts in many countries of the world. Next to a lot of different music projects, He works on multimedia, audio-visual, sound art and video art, etc. Sönmez started his new experimental, electronic, avant-garde music projects under his real name. 2013 is his 15th anniversary in music and art.
www.facebook.com/batursonmezofficial

Comments

Popular Posts